Πώς να επιλέξεις στρώμα και ποια είδη υπάρχουν!

Πώς να επιλέξεις στρώμα και ποια είδη υπάρχουν!

Χρειάζεσαι στρώμα; Αν ναι, ξέρεις τι θέλεις;

Καλό στρώμα = καλός ύπνος, καλό σεξ, καλή ψυχολογία. Ένα κακό στρώμα που σηκώνεσαι βρίζοντας κάθε πρωί και δεν σου προσφέρει αξιοπρεπή ποιότητα ύπνου πρέπει να φύγει σύντομα. Αυτό όμως θα το κρίνεις εσύ και κανένας άλλος. Ένα «κακό» στρώμα μπορεί να σου προκαλέσει μυοσκελετικούς πόνους, αϋπνία, μόνιμη κούραση και αλλεργίες. Αν έχεις παρατηρήσει κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, τότε ίσως να έχεις έναν πολύ δυνατό ύποπτο για τα δεινά σου.

Οφείλεις να αγοράσεις το καλύτερο στρώμα που «σηκώνει» η τσέπη σου. Ιδανικά θέλεις εγγύηση από 3-7 χρόνια χωρίς να έχεις πρόβλημα για 10ετή ή 15ετή εγγύηση. Το δοκιμάζεις ξαπλώνοντας σε διάφορες στάσεις (δεν είπαμε κάτι, μην κοιτάς περίεργα) και ειδικά σε αυτήν που ξεκουράζεσαι περισσότερο. Διάβασε τα υλικά μέσα και έξω και σε κάθε περίπτωση πάρε με υποαλλεργική θήκη ή υποαλλεργικό εξωτερικό ύφασμα.


Δεν θέλεις σκληρό στρώμα αν δεν έχεις κάποια συγκεκριμένη πάθηση που το απαιτεί. Το πολύ σκληρό θα σου τσακίσει ώμους, γοφούς και γόνατα (αν κοιμάσαι μπρούμυτα), ενώ το πολύ μαλακό μπορεί να σου δημιουργήσει πόνους σε αυχένα και πλάτη. Δεν θες να βουλιάζεις, αλλά και δεν θέλεις υπερβολική πίεση στους μύες σου.

Στρώμα με ελατήρια bonnel

Το εύκολο τεστ είναι όπως έχεις ξαπλώσει σε εμβρυακή στάση, να περάσεις το χέρι ανάμεσα στο σώμα σου και το στρώμα. Αν περνάει πανεύκολα, το στρώμα είναι πολύ σκληρό, αν περνάει δύσκολα, το στρώμα είναι υπερβολικά μαλακό. Προτίμησε ένα στρώμα που να είναι δίπλευρο, δηλαδή να μπορείς να το γυρίσεις και από την άλλη πλευρά.
Με ή χωρίς (ελατήρια);

Υπάρχουν ουσιαστικά δύο είδη στρωμάτων: Με ελατήρια και χωρίς. Τα στρώματα με ελατήρια χωρίζονται σε Bonnell και Pocketed.
Στρώματα με ελατήρια Bonnell

Τα Bonnell έχουν σκληρά ελατήρια και το στρώμα κρατά το σχήμα του καλύτερα. Όσο πιο παχύ είναι το σύρμα, τόσο πιο σκληρό είναι το στρώμα. Στην διαφορετική ποιότητα των στρωμάτων αυτού του τύπου, παίζουν ρόλο τα ελατήρια, τα υλικά μόνωσης και τα αφρώδη υλικά και φυσικά οι μεταξύ τους συνδυασμοί.

Στρώμα με ελατήρια bonnel

Είναι πιο φθηνά, είναι πιο σκληρά – κάτι καλό για αρκετά υπέρβαρους χρήστες – ενώ μπορείς να στριφογυρίσεις πιο εύκολα επειδή δεν βουλιάζεις.
Σε μεγάλες διαφορές βάρους, η πίεση στην μια μεριά μπορεί να οδηγήσει σε φαινόμενο «τραμπάλας» και να μετακινήσει τον άνθρωπο στην άλλη μεριά, ενώ είναι πολύ σκληρά για άτομα που κοιμούνται μπρούμυτα καθώς είναι πολύ ενοχλητικά σε καρδιά-πνεύμονες και γόνατα. Όλα τα στρώματα με ελατήρια (και τα pocketed), πρέπει να τα γυρνάς τακτικά γιατί έχουν την τάση να χάνουν το σχήμα τους.

26 Comments

  • Avatar
   Treat Assignment Help
   Feb 27, 2020

   Your post is awesome, thanks for sharing good information, it's really amazing post. While reading this article felt to comment about my writing skills & service. We at TreatAssignmentHelp website providing Academic Writing for students and that's called Assignment help service for online and offline writing service. I believe that Assignment Writing Services are capable of all typewriting help. The writers are helpful and I believe in their work. When I was unable to write my academic essay, treat assignment service is only one option for me. I told my problem to essay writers and they make it easy for me. My assignment is delivered within the deadline. I was surprised by their fast service and the best Essay Writing Services knowledge. Now I can rely on the essay writers. Thanks to Treat Assignment Help for improving my writing skills.

   • Avatar
    Dec 15, 2022

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code